Mit kodeord er blevet hacket

Hvis du opdager eller mistænker, at dit kodeord er blevet hacket, skal du skifte det med det samme.

Det er vigtigt, at du skifter dit kodeord, hvis du mistænker, at det er blevet hacket. Bruger du dit kodeord til flere tjenester, skal du skifte kodeord på alle tjenesterne. Du bør aldrig bruge det samme kodeord to steder, da det gør dig mere sårbar overfor it-kriminelle.

Dit nye kodeord skal ikke ligne det gamle, da det gør det nemmere for it-kriminelle at gætte dit nye kodeord.

Hvordan kan jeg vide, om mit kodeord er hacket?

Der findes hjemmesider, der forsøger at holde øje med hvilke kodeord, der er blevet hacket. Hjemmesiderne indeholder en liste over en masse virkelige kodeord, som er blevet gjort tilgængeligt for andre i forbindelse med datalæk. Hjemmesiderne opsamler viden om tjenester på nettet, der er blevet hacket. På hjemmesiderne kan du også tjekke, om din mailadresse eller dit kodeord optræder på nogle af de kendte lister over hackede tjenester.

Hjemmesiden 'Have I been pwned' kan ikke rapportere 100 procent af alle hackerangreb mod dine konti, men den udgør et godt supplement til sikring af dem. Du kan også bruge hjemmesiden til at tjekke, om dit nye kodeord allerede er kendt af it-kriminelle.

Tjek om din mailadresse og kodeord er blevet forsøgt hacket

 

Har du læst?

Brug stærke kodeord

Et stærkt kodeord (password) består af 12 tegn eller mere og genbruges ikke. Få tip til gode kodeord her.   

Cyberhotline for digital sikkerhed

Har du spørgsmål til hvordan du styrker din digitale sikkerhed eller hvordan du håndterer og forebygger svindel?

Lær om stærke kodeord

I vores læringsmodul kan du blive klogere på, hvordan du laver og husker stærke kodeord, og hvordan du passer på dem i hverdagen.