Har din familie styr på koderne?

Er din families kodeord ikke stærke nok, eller passer I ikke godt nok på dem, kan digitale svindlere få adgang til de mange private oplysninger i mailboksen, i netbanken eller hos myndighederne.

sikkerdigital.dk sætter fokus på de stærke kodeord og hjælper dig med at få styr på koderne.

Hvilken kodeordstype er du?

De digitale svindlere elsker alle dem, der ikke har styr på kodeordene, og de skelner ikke mellem store og små, far, mor, søn eller datter. Dårlige kodeords vaner gør det ekstra let for svindlerne at knække familiens kodeord.

Men hvad med DINE kodeords-vaner? Tag testen - og find ud af, hvem du minder mest om, og hvor du skal stramme op på vanerne.

Test dig selv og find din type

Har du set filmen om Familien kodestærk?

I den nye kampagnefilm fra sikkerdigital.dk kan du møde en familie, hvor faderen, sønnen og datteren slet ikke har styr på koderne. Kun moderen i familien har styr på tingene eller har hun…?

Se hvordan Familien kodestærk håndterer deres kodeord.

værktøj

Husk dit kodeord med billeder

Har du svært ved at huske lange kodeord? Billeder kan hjælpe dig til at finde på lange, stærke kodeord og huske dem! Prøv det selv. Det tager kun 3 minutter.

Lav et kodeord med billeder

værktøj

Husk dit kodeord med #hashtags

Lange kodeord kan være svære at huske. Men lange #hashtags har vi sjældent problemer med at huske. Hashtag sætninger kan hjælpe dig til at finde på lange, stærke kodeord og huske dem!

Lav et kodeord med hashtags

Guide

Brug stærke kodeord

Vil du gerne blive endnu klogere på kodeord og forstå, hvorfor det er vigtigt at bruge stærke kodeord? Det har vi skrevet en artikel om. At bruge stærke kodeord er nemlig ét af de fem vigtigste hverdagsråd til digital sikkerhed.

Læs artiklen om stærke kodeord

Tip

Password-manager

En password-manager er et program eller en app, du kan installere, og som hjælper dig med at holde styr på dine kodeord. Der er kun ét (stærkt) kodeord, du skal huske, nemlig det til password-manageren, som så giver adgang til alle dine andre kodeord.

Guide

To-trins-login

To-trins-login betyder, at du skal igennem to trin for at logge ind. Det beskytter dig yderligere mod, at svindlere får adgang, da de foruden dit brugernavn og kodeord skal have fingre i din mobiltelefon for at logge ind. Vi har samlet en guide til mest udbredte digitale tjenester.

Se guiden her og slå det til med det samme

Bliv klogere på stærke kodeord

Er det svært at gennemskue, hvilke kodeord der er stærke og svage? Virker det uoverskueligt med alle de ting, du BURDE gøre for at sikre dig?

Vi har lavet en nem guide til dig med fem gode råd og et par øvelser undervejs så du får styr på det vigtigste.

Lær om sikre kodeord