Borger

Gode råd til bedre sikkerhed

Find gode råd, vejledninger og værktøjer, som hjælper dig til en mere sikker digital hverdag.

Hvordan spotter du svindel?

Du kan blive snydt, når du handler på nettet. Svindlerne er rigtig gode til at udnytte, at vi ikke altid er lige opmærksomme. Det behøver ikke være svært at spotte, hvordan du gennemskuer fusk.

Bliv klogere på, hvordan du spotter svindel

 

Har du været udsat for online svindel?

Få hjælp uanset om du har været udsat for online svindel, misbrug af personlige oplysninger, krænkelse med billede eller video med mere.

Få hjælp, når skaden er sket

 

De vigtigste råd

5 sikre i hverdagen

Vi har samlet fem råd, der sikrer din digitale hverdag bedst muligt. Det handler både om omtanke og mere konkret om, hvordan du sikrer dine adgange til banken, det offentlige og når du er på nettet udenfor dit hjem.

Find de fem sikre råd her

Dit tekniske setup

Det er vigtigt, at du sikrer din computer, telefon og netværk. Det handler bl.a. om opdateringer, sikkerhedskopier, og hvordan du bruger og sikrer dit netværk. Du finder også tip til sikker brug af digitale assistenter.

Se, hvordan du sikrer dit tekniske setup

Når du shopper

Det er vigtigt at være kritisk, når du handler på nettet. Uanset, om du er køber eller sælger. Falske tilbud og fupbutikker har nogle kendetegn, du skal være opmærksom på. Det er heldigvis ikke svært at se igennem dem. Ligesom det er godt at oparbejde nogle faste vaner, når du shopper.

Lær, hvordan du handler sikkert på nettet

Når du er på sociale medier

Når du er på de sociale medier, er det en god idé at tænke over, hvor meget af dit private liv andre skal have adgang til. Du kan selv styre, hvad du deler på sociale medier - og med hvem. Hvordan du sikrer dine billeder og personlige oplysninger, har vi samlet herunder.

Læs mere om, hvordan du bruger de sociale medier sikkert

Gode råd til at blive sikker i familien

Medlemmerne i din familie bruger nettet forskelligt. Nogle spiller, mens andre sikrer relationer på de sociale medier. De fleste shopper. Men hvordan sikrer du familiens digitale liv?

Herunder kan du blive klogere på, hvordan du kan sætte digital sikkerhed på dagsordenen derhjemme.

Sådan bliver I sikre i familien

Bliv klogere på digital svindel

Hvad gemmer der sig bag phishing, identitetstyveri, online afpresning, krænkelser og lignende? Digital svindel kan du møde på mange måder og der er forskellige måder at løse dem på. 

Her er, hvad du skal vide

Guide

AI: Sikker og tryg brug af kunstig intelligens-værktøjer

Bliv klogere på, hvordan du sikkert og trygt kan bruge de værktøjer, der anvender generativ kunstig intelligens.

Gå til siden om sikker og tryg brug af kunstig intelligens-værktøjer

kan du spotte de digitale fælder?

Bliv klogere i vores quizzer og test

Prøv en eller flere af vores test og quizzer, hvor du alene, eller sammen med andre, kan se, om I kan gennemskue de digitale svindelnumre.

Gå til siden med vores quizzer og test

Lær med sikkerdigital.dk

Når dine børn skal på nettet - sikkert

Når dit barn får sin første telefon, skal på nettet og spille, eller kaster sig over de sociale medier, er det en god idé at få styr på sikkerheden. Vi har udviklet 3 guides til forældre og deres børn, så alle får en sikker start.

Gå til siden med de 3 guides