Er du udsat for cyberspionage?

Hvis du får stjålet værdifulde data fra din virksomheden handler det om at lukke IT-sikkerhedshullerne hurtigst muligt.

Det kan være svært at komme helt af med det program (også kaldet malware), som har trukket værdifuld data ud af dine IT-systemer, hvis du først er inficeret. Ofte vil det være sikrest at genetablere hele computeren.

Det kan være en god idé at søge hjælp fra IT-sikkerhedseksperter, hvis du er blevet ramt af cyberspionage. Du bør nemlig sikre, at de IT-kriminelle ikke har installeret ”bagdøre”, som de efterfølgende kan bruge til at inficere dine systemer igen.

Hvordan undgår du at blive ramt?

Du kan forebygge cyberspionage med disse fire trin:

1. Invester i en IT-sikkerhedspakke, der indeholder et antivirusprogram

2. Tag stilling til, hvilke informationer og værdifulde data, som skal sikres bedst muligt, og overvej, om de skal være tilgængelige på maskiner med opkobling til internettet

3. Overvej at investere i løsninger, der kan afsløre uautoriseret adgang til systemerne – eksempelvis via ekstra lag af brugergodkendelse, aktivitetsmonitorering eller beskyttelse mod datalækage. Disse løsninger vil IT-sikkerhedsleverandører kunne tilbyde.

4. Uddan medarbejderne i sikker digital adfærd, så følsomme informationer ikke lokkes ud af dem. Læs mere om, hvordan du nemt styrker medarbejdernes IT-adfærd her