Reager hurtigt, hvis du rammes af virus og malwareangreb

Det er vigtigt, at reagere hurtigt og rigtigt, hvis din virksomhed bliver ramt af malware. Derfor skal medarbejderne vide, hvordan de skal reagere.

Det vil ofte være sikrest at genetablere hele computeren, hvis den er inficeret. Det kan dog være svært at komme helt af med virus.

Det kan være en god idé at søge hjælp fra IT-eksperter, hvis du er blevet ramt af malware. Du bør nemlig sikre, at de IT-kriminelle ikke har installeret ”bagdøre”, som de efterfølgende kan bruge til at inficere dine systemer igen.

Hvordan undgår din virksomhed at blive ramt?

Malware, eller ondsindet software, kan gøre stor skade på kort tid. Det kan fx slette jeres data eller stjæle informationer. Derfor er det vigtigt at forebygge ved at følge disse råd:

  • Installer en sikkerhedspakke. Der bør være installeret antivirusprogrammer på alle virksomhedens computere og servere.
  • Overvej hvilke andre enheder der skal beskyttes imod virusangreb. Det kan fx være computere, som er offentligt tilgængelige eller delt mellem flere medarbejdere (fx en delt pc på et værksted eller i en butik). Beskyt også gerne smartphones med antivirusprogrammer.
  • Hold programmer og styresystemer opdaterede.
  • Tag backup af virksomhedens data. Virusangreb ødelægger ofte vigtige data. Sørg for at tage hyppig backup og begræns på den måde skaden, hvis virksomheden rammes af et angreb.
  • Uddan jeres medarbejdere i sikker digital adfærd. Det er vigtigt, at jeres medarbejdere er bevidste om, hvordan de bedst muligt undgår at blive inficeret med malware og virus. Langt de fleste virusangreb skyldes medarbejdernes manglende viden og utilsigtede fejl på internettet

Læs mere om, hvordan du styrker medarbejdernes IT-adfærd