3. Køb antivirus og firewall

Et antivirusprogram og en firewall er to vigtige sikkerhedsforanstaltninger, som alle virksomheder som minimum bør investere i. De kan i nogen tilfælde købes samlet i en IT-sikkerhedspakke og kan være med til at beskytte virksomhedens systemer og data mod angreb fra IT-kriminelle.

Hvad er et antivirusprogram?

Et antivirusprogram analyserer de filer og den trafik, du får ind på din computer. Det kan for eksempel være fra e-mails, eller når du klikker rundt på forskellige hjemmesider. Et antivirusprogram er med til at forhindre filer med ødelæggende indhold i at gøre skade på din computer. Dermed beskyttes bl.a. de forretningskritiske data og systemer i virksomheden, som råd 1 kan hjælpe jer med at identificere. 

Moderne antivirusprogrammer vil som udgangspunkt blive opdateret automatisk. Det er dog vigtigt, at du sikrer, at programmet altid er aktivt.

""

Hvad er en firewall?

En firewall er en teknisk løsning, der filtrerer netværkstrafikken. Dens funktion er at forhindre IT-kriminelle i at trænge ind i et netværk. Hvis I har stor kompleksitet i datanetværkene i jeres virksomhed eller øget datatrafik, bør I overveje, om I skal investere i virksomhedens egen firewall. Har I ikke de tekniske kompetencer, er det en god idé at søge sparring hos en ekstern IT-leverandør.

Tre tips til antivirusprogrammer

  • Søg på internettet efter et antivirusprogram. Du kan for eksempel lede efter antivirusprogrammer, der er gode i test, ved at skrive ”antivirus bedst i test”. Kontakt evt. din IT-leverandør for yderligere vejledning.
  • Sørg for, at antivirusprogrammet bliver opdateret jævnligt.
  • Når antivirusprogrammet vil scanne din computer eller installere opdateringer, skal du sørge for at gøre det hurtigst muligt. 

Læs mere om virus og malware

Virus og anden malware kan gøre stor skade på kort tid ved fx at slette data eller stjæle informationer i virksomheden.

Gå til side om virus og malware