Virus og malware

Malware er en samlebetegnelse for software, som har til formål at skade virksomhedens programmer og data. Det kan gøre stor skade på kort tid, derfor er det vigtigt at sikre sig imod.

Malware, eller ondsindet software, kan gøre stor skade på kort tid. Det kan fx slette jeres data eller stjæle informationer.

Nogle typer malware er meget almindelige og vil kunne ramme de fleste danske virksomheder. Det kan fx være virus eller ransomware, som sendes ud med phishingmails til en stor gruppe modtagere.

Din virksomhed kan være særligt udsat for visse typer malware, hvis din virksomhed ligger inde med værdifulde data, som IT-kriminelle kan være motiverede for at stjæle.

Se hvordan en god backup reddede POM Industries, da hackere slettede deres filer

Hvordan undgår din virksomhed at blive ramt?

Malware kan have stor skadelig effekt på kort tid. Derfor er det vigtigt at forebygge ved at følge disse råd:

  • Installer en sikkerhedspakke. Der bør være installeret antivirusprogrammer på alle virksomhedens computere og servere.
  • Overvej hvilke andre enheder der skal beskyttes imod virusangreb. Det kan fx være computere, som er offentligt tilgængelige eller delt mellem flere medarbejdere (fx en delt pc på et værksted eller i en butik). Beskyt også gerne smartphones med antivirusprogrammer.
  • Hold programmer og styresystemer opdaterede.
  • Tag backup af virksomhedens data. Virusangreb ødelægger ofte vigtige data. Sørg for at tage hyppig backup og begræns på den måde skaden, hvis virksomheden rammes af et angreb.
  • Uddan jeres medarbejdere i sikker digital adfærd. Det er vigtigt, at jeres medarbejdere er bevidste om, hvordan de bedst muligt undgår at blive inficeret med malware og virus. Langt de fleste virusangreb skyldes medarbejdernes manglende viden og utilsigtede fejl på internettet

Læs mere om, hvordan du styrker medarbejdernes IT-adfærd

Er din computer inficeret?

Det er vigtigt at handle hurtigt og korrekt, hvis din computer er inficeret med virus eller andet malware.

Klik her, hvis din virksomhed er inficeret

Indholdet på denne side er skrevet i samarbejde med Center for Cybersikkerhed