Opdater dine programmer

”Ny opdatering klar”. Nu igen? Vi får ikke altid trykket ja, når notifikationen popper op. Men manglende opdatering af dine programmer svækker sikkerheden af dine data. Følger du rådene, kan du styrke sikkerheden på dine enheder.

Selvom du beskytter dine enheder med stærke kodeord, kan manglende opdatering af dine styresystemer, apps og programmer efterlade sikkerhedshuller, som giver digitale svindlere mulighed for alligevel at få adgang til dine enheder – nu blot ad bagvejen.

Programmerne på din computer, telefon eller tablet bliver løbende opdateret for at lukke sikkerhedshuller, som svindlere ellers kan bruge til at snige sig ind ad bagvejen.

Gode råd om at opdatere programmer og holde dine data sikre:

  • Installér opdateringer, så snart de er tilgængelige.
  • Sæt din telefon, tablet, apps og computer til at opdatere automatisk.
  • Lav en reminder til dig selv om at opdatere din browser (fx Safari, Internet Explorer, Google Chrome og Firefox).

Installér opdateringer, så snart de er tilgængelige

Download og installér opdateringer til styresystem, apps og programmer på alle dine enheder, så snart du opdager, at der er nye opdateringer. Også selvom du har travlt. Udskyder du det, glemmer du det højst sandsynligt.

Sæt din telefon, tablet, apps og computer til at opdatere automatisk

Den bedste måde at sikre, at programmer m.m. opdateres med det samme, er at indstille din telefon, tablet og computer til at downloade og installere nye opdateringer automatisk. Så behøver du ikke at tænke på det.

En række producenter har lavet guides til, hvordan du kan vælge automatisk installation af opdateringer:

Guide til iPhone og iPad

Guide til Android

Guide til Mac computer

Guide til Windows

Lav en påmindelse til dig selv om at opdatere din browser

Ikke alle programmer kan indstilles til at installere opdateringer automatisk. Det gælder bl.a. flere internetbrowsere. Så må du selv huske at gøre det.

Der findes guides til, hvordan du tjekker og installerer opdateringer af de mest benyttede browsere:

Google Chrome

Firefox

Microsoft Internet Explorer

Microsoft Edge

Safari

Du kan gøre det nemmere for dig selv at huske at tjekke for opdateringer, hvis du laver en påmindelse til dig selv, fx hver 14. dag eller en gang om måneden.

Hvorfor er det vigtigt at opdatere sine programmer?

Manglende opdateringer er en af de mest udbredte årsager til, at vi får virus på vores computere og telefoner. Virus kan ødelægge vores private data eller give andre adgang til dem: personlige oplysninger, vigtige dokumenter, billeder, telefonkontakter m.m.

Svindlere og virusudviklere finder derfor hele tiden nye måder at omgå sikkerheden på computere, i mobiltelefoner mv. Det, der var sikkert i sidste måned, er det ikke nødvendigvis i dag. Heldigvis udgiver producenterne løbende sikkerhedsopdateringer. De hjælper dog kun, hvis du løbende installerer dem.

Har du læst?

Beskyt dine enheder mod virus

Du kan få virus på dine enheder på mange måder. Beskyt dine data og dine enheder ved at følge nogle enkle råd.

Gør dit trådløse netværk sikkert

Dit trådløse netværk binder alle dine "smarte" enheder i hjemmet sammen. Det er vigtigt, at det ikke står åbent som en dør. 

Når skaden er sket: Offer for identitetstyveri?

Hvis du opdager eller mistænker, at dine personlige oplysninger er blevet stjålet, er det vigtigt, at du reagerer på det.