Hvad er national cybersikkerhedsmåned?

Danskernes opmærksomhed på digital sikkerhed skal have et løft. National cybersikkerhedsmåned i oktober skal ruste danskerne til en hverdag med et stigende antal digitale trusler.

Styrket fokus på den digitale sikkerhed

Informations- og kommunikationsteknologi er en integreret del af vores hverdag og arbejdsliv. Derfor skal danskerne lære at beskytte sig selv endnu bedre imod it-kriminelle og andre, der forsøger at få adgang til og misbruge deres digitale oplysninger.

En national cybersikkerhedsmåned skal hjælpe til at løfte den digitale sikkerhed for borgere, virksomheder og myndigheder i Danmark. Ambitionen er, at en lang række myndigheder, virksomheder og organisationer vil støtte op om måneden ved at afholde aktiviteter, der kan løfte danskernes viden om, hvordan de digitalt beskytter sig selv og deres informationer.

Deltag i national cybersikkerhedsmåned

Myndigheder, biblioteker, virksomheder og øvrige organisationer kan melde deres lokale aktiviteter ind i en fælles aktivitetskalender. Her kan man skabe sig et overblik over alle de aktiviteter, der foregår i oktober måned i Danmark.

Du finder aktivitetskalenderen her

 

Fakta

Cybersikkerhed på tværs af Europa

Initiativet er inspireret af og ligger i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned, som hvert år løber af stablen i oktober. Det er et initiativ under EU-agenturet ENISA (European Union Agency for Network and Information Security).

Den europæiske cybersikkerhedsmåned udgøres hovedsageligt af de mange nationale kampagner og aktiviteter fra EU-medlemslandene rettet mod virksomheder, borgere og myndigheder.

Digitaliseringsstyrelsen er national koordinator for Danmark i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned.

Du kan du læse mere om den europæiske cybersikkerhedsmåned på:

cybersecuritymonth.eu