Test

Handler I på nettet?

Her på siden kan I sammen - forældre og børn - teste og udfordre hinanden i viden om handel på nettet og svindel. Prøv en test, tag en challenge og lær de gode råd til sikker handel på nettet.

Held og lykke!

I begynder med at klikke "Start test"

""

Challenge: Find det bedste tilbud

Vis nogle af de hjemmesider, I handler på, frem. Se hvem der kan finde det bedste tilbud. Fortæl også, hvad I kigger efter lige nu, og hvad I godt kan lide ved siderne.

Tal om disse tre ting undervejs:

  • Hvordan ved I, at I shopper på en rigtig side og ikke en fupbutik?
  • Har I besøgt en hjemmeside, som I troede var falsk? – og hvorfor troede I det?
  • Er der nogen, der har prøvet at snyde jer, tror I? Fx med annoncer der linker til falske hjemmesider?

Fortæl også om andre ting, som I synes er vigtige, når man shopper på nettet, som I ikke når at se sammen.

(Brug gerne 10-30 minutter)

Husk de gode råd til sikker handel på nettet

Råd nummer 1

Tjek webadresse

Tjek altid, om internetbutikkens webadresse passer til det, internetbutikken sælger. Rigtige butikker har som regel meget simple webadresser, ofte kun butikkens navn. Fupbutikkers webadresser er ofte længere.

Råd nummer 2

Er "Om os"-siden troværdig

Undersøg “Om os”-siden. Rigtige butikker har ofte en fortælling om sig selv, deres historie og værdier. Det bruger fupbutikker sjældent energi på.

Råd nummer 3

Er varen for billig

Vær skeptisk ved meget lave priser. Fupbutikker sælger ofte varerne meget billigt. Hvis varerne er betragteligt billigere end andre steder, kan det være et tegn på, at varerne er kopivarer, eller at du aldrig modtager varen.

Se mere

Er I på sociale medier?

Prøv en test, tag en challenge og få gode råd om svindel på sociale medier. Særligt for børn og unge der er på Facebook og Instagram.

Spiller I spil online?

Prøv en test, tag en challenge og få gode råd om svindel i online-spil. Særligt til jer, der køber udstyr og lignende i spil.

Sådan spotter du fupbutikker på nettet

Fupbutikker på nettet ligner til forveksling de ægte. Formålet er at snyde dig for penge og oplysninger. Bliv klogere på, hvordan du spotter dem.